Eng Fr Du
 
 
 
 
 
      Seizoenprodukten

Het jaar kent 4 seizoenen om de consument hier bewust van te laten genieten leveren wij:

 
DOWNLOADS

Violen
Bellis
Geranium
Tuin en balkonplanten
Bolchrysant


 

 

In de winter :
Cineraria Venezia (Senecio Hybridus) deze veel kleurige potplant bloeit in de Winter en vroege voorjaar is vermeerdert uit zaad waar men alle goede eigenschappen in heeft samen gebracht. Dankzij een koude periode bloei deze plant zo vroeg.

 

Violen: (Violaceae). Het geslacht kent circa vierhonderd soorten die voorkomen in gematigde streken. Viooltjes worden gebruikt als basis voor veel parfums. Er wordt zelfs snoep van gemaakt. Jonge bladeren zijn in gekookte vorm eetbaar en bevatten veel vitaminen. De bloemen kunnen gebruikt worden voor de decoratie van maaltijden.
Meibloempje of madelief : ( Bellis Perennis betekenis Mooi en Overblijvend) Het madeliefje kun je over de hele wereld (behalve in de tropen) vinden in graslanden, op hellingen en bossen, tot 2400 meter hoogte. De bloemetjes doen goede dienst als gezonde versiering op een salade of in de soep. De bloemknopjes worden wel gebruikt als kappertjes.


Lente en Zomer :
Geranium staand ( Pelargonium Zonale) en Geranium hang (Pelargonium Peltatum) afgeleid van pelargos = ooievaarsbek. Tot dit geslacht behoren 220 tot 280 soorten, waarvan de meeste soorten oorspronkelijk in Namibië en Zuid-Afrika voorkomen. De soorten die wij in plantenbakken zetten komen oorspronkelijk uit Zuid Afrika.De geurstoffen van sommige Pelargoniums wordt veel gebruikt voor parfum.
Tuin en Balkon planten :
veel van deze planten komen oorspronkelijk uit de tropen of subtropen ze zijn dus gevoelig voor nachtvorst en kunnen het best na de IJsheiligen buiten gezet worden.

Herfst :
Bolchrysanten (Chrysanthemum uit het Grieks: 'chrys-' : goud en '-anthemon' : bloem) De chrysant is het nationale symbool van Japan. Het keizerlijke zegel is een gestileerde chrysant, en het land kent een ridderorde die naar de bloem genoemd is, de Chrysanthemumorde. Van oorsprong komt deze rijk bloeiende terrasplant uit Azie. Doordat de plant pas bloeit nadat hij 6 week lang minder dan 11 uur licht per dag heeft gehad zijn ze in het najaar veel te koop.